ImpactAcademy organiseert Happy Company

Tekst: Lars Moratis, ImpactAcademy

Op 13 december organiseert ImpactAcademy in samenwerking met Michiel Hobbelt een unieke workshop: Happy Company. De workshop is gericht op duurzaamheidsprofessionals. Centraal in de workshop staat de wetenschap en praktijk van het werken aan geluk. Want dat kan, werken aan geluk. Geluk is geen toeval én heeft een duidelijke relatie met duurzaamheid.

Geluk en duurzaamheid wederkerig

De relatie tussen geluk en duurzaamheid is wederkerig. Of beter gezegd: geluk en duurzaamheid beïnvloeden elkaar en kunnen elkaar ondersteunen. Als mensen zich gelukkig voelen, zijn ze sneller geneigd goed voor elkaar en voor de natuurlijke omgeving te zorgen. En het ervaren van sociale rechtvaardigheid en ecologische kwaliteit zijn belangrijke voorspellers van de gelukservaring. Geluk en duurzaamheid zijn in die zin twee zijden van de medaille die een betere wereld heet, waarin het goede leven lonkt.

sustainable

Duurzaamheidsprofessionals

Bovendien zit er een bijzonder dimensie aan het zijn van een duurzaamheidsprofessionals wat geluk des te belangrijker maakt. Juist omdat duurzaamheidsprofessionals (bijvoorbeeld net als zorgprofessionals) hun persoonlijke identiteit heel expliciet verbinden aan hun professionele identiteit. Niets mis mee, zou je zeggen, maar dat kan heel goed betekenen dat iedere professionele tegenslag ook een persoonlijke tegenslag wordt. En daar moet je er niet teveel van hebben, wil je het volhouden. Juist voor duurzaamheidsprofessionals is het daarom van groot belang om te weten hoe je kunt werken aan geluk. Verder lezen: klik hier.

Meer info

Bekijk deze korte films voor een korte impressie van een workshop Werkgeluk en een workshop Duurzaam Geluk. Wil jij meer weten over over hoe je gelukkiger kan werken of over de relatie duurzaamheid en geluk? Neem dan vooral contact op met mij (06 212 901 84 of michiel@duurzaamgeluk.com). Ik beantwoord graag elke vraag over geluk. :)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *