Workshop Duurzaam Geluk

Een gelukkig leven leiden op een duurzame manier.

We leven in één van de welvarendste landen ter wereld. Maar er is een probleem: De ecologische voetafdruk van Nederland is ongeveer drieënhalf keer van wat de aarde kan opbrengen. Een verdere groei van de welvaart heeft steeds minder invloed op ons geluk, terwijl deze groei wel een steeds grotere impact heeft op onze planeet.

Michiel Hobbelt in gesprek met deelnemers aan een workshop Duurzaam Geluk.
Michiel Hobbelt in gesprek met deelnemers aan een workshop Duurzaam Geluk.

Waarom blijven we ons dan richten op meer welvaart en kiezen we niet bewust voor meer geluk? Kun je bescheidener en duurzamer leven en gelukkig zijn? Hoe kan ik gelukkiger worden? Welke kenmerken van ons gedrag zorgen zowel voor een duurzame als een gelukkige levensstijl.

Bekijk dit fragment uit het televisieprogramma EenVandaag waarin ik werd geïnterviewd over de relatie tussen geluk en inkomen.

Voor wie?

Voor iedereen die duurzaamheid belangrijk vindt en tegelijkertijd een gelukkig leven wil leiden.

Programma

Veel mensen vinden duurzaamheid belangrijk, maar zijn bang dat ze zichzelf tekort doen door duurzaam te gaan leven. Herken jij je daarin? Er wordt vaak gedacht dat een duurzaam leven en een gelukkig leven niet samen gaan. Maar is dit wel zo? Tijdens de training wordt er recent onderzoek besproken over de vraag hoe een mens gelukkig wordt. Tevens wordt er aannemelijk gemaakt dat duurzaam gedrag vaak ook gedrag is dat een mens gelukkig maakt. Door middel van oefeningen en ruimte voor debat kan deze bijeenkomst zorgen voor een andere positieve kijk op duurzaamheid. Er worden antwoorden gegeven op de vraag waarom de Westerse mens de laatste 50 jaar niet of nauwelijks gelukkiger is geworden.

  • Wat is geluk? En de maakbaarheid van geluk
  • De wetenschap van geluk
  • Big five
  • De kracht van een duurzaam leven

Tijdens de training wordt er op luchtige manier stilgestaan bij de betekenis van geluk voor de deelnemers. Er is veel ruimte voor gesprek, reflectie, humor en oefeningen om betekenis van geluk voor jou te ontdekken.

Reacties van deelnemers

Lars Moratis (Professor @ Antwerp Management School & NHTV, founder of ImpactAcademy): “Ik heb een aantal keren met Michiel samengewerkt. Hij is uitstekend op de hoogte van ‘the science of happiness’, op een aangename manier recht voor zijn raap, weet goed zin van onzin te scheiden op zijn vakgebied en in staat om mensen via een lezing of workshop te boeien. Al met al: een open, kritisch, energiek en enthousiast persoon en dito professional.”

Jan de Kock (eigenaar Holistico, zelfkracht coach, netwerk bouwer, innovator, inspirator): “Ik heb de workshop Duurzaam Geluk gevolgd. Nu naar een paar dagen geniet ik nog na van de workshop. Waarom: omdat jou wetenschappelijk onderzoek helder aangeeft waar het in et leven over gaat. Het heeft mij het inzicht gegeven dat wetenschap en intuïtie/gevoel steeds dichter bij elkaar komt. Het geeft mij de inspiratie/ voedingsbodem om de weg die al een tijd volg verder te ontdekken. Mijn kennis verder over te dragen aan andere mensen die voor duurzaam geluk willen gaan.”

Praktische zaken

Datum: Zondag 11 november 2018

Hoe laat: 14.00-17.00

Waar: De Branding, Croeselaan 303, 3521 BT Utrecht

Investering: 35,- Euro ex btw.

Er is slechts plaats voor een beperkt aantal mensen.

Trainer

Michiel Hobbelt is sociaal psycholoog, geluksexpert, onderzoeker en trainer bij organisatie & adviesbureau Duurzaam Geluk. Tevens geeft hij training over werkgeluk, zie www.gelukcentrale.nl

Opgeven of meer info

Meld je nu aan voor de workshop Duurzaam Geluk op zondag 11 november van 14.00-17.00:

 

 

One thought on “Workshop Duurzaam Geluk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *