Over

fotoMichielHobbelt

Michiel Hobbelt is een ervaren trainer en geluksexpert. Vanuit zijn achtergrond in de sociale psychologie ontwikkelde hij een interesse in de wetenschap en praktijk van het bevorderen van geluk. Zijn missie is om het bewustzijn van mensen dat duurzaamheid en geluk onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn te vergroten. Michiel werkte nauw samen met geluksprofessor Ruut Veenhoven en is oprichter van Duurzaam Geluk, een trainingsbureau waarmee hij reeds voor vele organisaties in de private en publieke sector werkte.

Werkgeluk

Michiel traint bedrijven op het gebied van geluk en betrokkenheid op het werk. Meer dan 80% van de Nederlandse werknemers geeft aan zich niet betrokken te voelen bij hun werk. Dit leidt tot veel verzuim en verloop onder werknemers. Het trainersbureau verzorgt in-housetrainingen, workshops en personal coaching. Een workshop “geluk op de werkvloer” leidt tot meer betrokkenheid, betere prestaties en uiteindelijk minder verzuim onder uw werknemers.

Persoonlijk geluk

Naast bedrijven verzorgt Michiel ook cursussen voor particulieren onder het motto: geluk kun je leren. Uit de wetenschap van het geluk blijkt dat geluk van mensen voor 40% is te beïnvloeden door bewust gedrag. Op een praktisch manier leren de deelnemers hun dromen te realiseren door stapje voor stapje hier aan te werken.

Duurzaamheid

Tijdens zijn Master Sociale Psychologie aan de UvA is Michiel geinteresseerd geraakt in duurzaamheid. Tot zijn spijt werden vooral de technische oplossingen serieus genomen om duurzaamheidsproblemen het hoofd te bieden. Gedragsverandering kreeg nauwelijks een plaats binnen de vakken. Als masterstage organiseerde Michiel een symposium over Geluk waar niet alleen drie professoren spraken, maar ook drie Tweede-Kamerleden, waaronder Femke Halsema. Met de oprichting van Duurzaam Geluk wil Michiel het bewustzijn van mensen vergroten dat duurzaamheid en geluk onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Gelukkige mensen werken beter samen, zijn creatiever en staan meer over open voor verandering. Deze kenmerken zijn van groot belang voor de transitie naar een duurzame samenleving.

Persoonlijk geluk Michiel

Geluk is voor mij vooral verbinding met anderen, vrienden, familie, maar ook met onbekenden. Jezelf kunnen zijn in de nabijheid van anderen. Elkaar accepteren. Plezier maken. Van elkaar leren. Verder haal ik veel geluk uit verwondering. Hoe zit iets in elkaar? Kennis en inzicht opdoen. Daar word ik heel blij van. En het liefst dan kennis zodanig dat ik iets zinnigs kan bijdragen, waardoor ik mijn liefde voor mensen en de wereld tot uitdrukking kan brengen. En als ik dan ook nog kan bewegen, dan ben ik helemaal in mijn element, bijvoorbeeld zwemmen, hardlopen, fietsen, enzovoort.