Dag Duurzaamheid & Geluk Diemen

PosterD_Diemen (2)

Na 10-10 Dag van de Duurzaamheid is er nu 11-11 Dag van Duurzaamheid & Geluk. Geef je op en kom langs!

We leven in een van de welvarendste landen ter wereld. Maar er is een probleem: De ecologische voetafdruk van Nederland is ongeveer drieënhalf keer wat de aarde kan opbrengen. Tevens is het geluk in Nederland de laatste 40 jaar nauwelijks toegenomen, ondanks een nooit eerder vertoonde welvaartsgroei. Blijkbaar is er een grens van genoeg welvaart. Waarom blijven we ons dan richten op meer welvaart en kiezen we niet bewust voor meer geluk? Kun je bescheidener en duurzamer leven en toch gelukkig zijn? Tijdens deze dag wordt geprobeerd hierop antwoorden te vinden.

De deelnemers worden tijdens de dag gestimuleerd om na te denken over waar ze gelukkig van worden. De bedoeling is om met elkaar te praten over wat gelukkig maakt. Een mooi voorbeeld is Costa Rica: Daar leven mensen op een hoog geluksniveau en met een hoge levensverwachting en toch met een lage ecologische voetafdruk. Het lijkt dus mogelijk duurzaam en gelukkig te leven. Maar denken de deelnemers daar hetzelfde over?

Vind je het een leuk initiatief: stuur dit bericht dan door aan familie en vrienden!

Wanneer: 11 november, 13.00-19.00                                                                            
Waar: De Omval, Ouddiemerlaan 104, Diemen
Kosten: 5,- Euro 
Opgeven: info@duurzaamdorpdiemen.nl 

ps Wanneer je dit soort mailtjes niet meer wilt ontvangen, stuur dan alstublieft een mail terug.

2 thoughts on “Dag Duurzaamheid & Geluk Diemen

    1. Geluk en duurzaamheid in Diemen is voor mij een groter bewustzijn van Diemenaren dat een duurzaam en gelukkig leven mogelijk is. Dit houdt in het algemeen in dat mensen zich meer bezighouden met relaties (uit de buurt, kennissen, vrienden en familie), persoonlijke ontwikkeling en een bijdrage leveren aan de samenleving. En minder tijd steekt in het meer vergaren van rijkdom en aanzien. Mensen moeten wel vrij zijn om zelf keuzes te maken op dit gebied.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *