Cursus Duurzaam Geluk

We leven in één van de welvarendste landen ter wereld. Maar er is een probleem: De ecologische voetafdruk van Nederland is ongeveer drieënhalf keer van wat de aarde kan opbrengen.  Een verdere groei van de welvaart heeft steeds minder invloed op ons geluk, terwijl deze groei wel een steeds grotere impact heeft op onze planeet. Waarom blijven we ons dan richten op meer welvaart en kiezen we niet bewust voor meer geluk? Kun je bescheidener en duurzamer leven en gelukkig zijn? Welke kenmerken van ons gedrag zorgen zowel voor een duurzame als een gelukkige levensstijl? Wil je deze activiteit doorsturen aan je vrienden, familie en kennissen?

Michiel Hobbelt tijdens workshop duurzaam geluk.

 

Wanneer: In januari start de volgende cursus. Geef je op, dan weet je dat je erbij bent en dan word je op de hoogte gehouden.

Waar: Nog onbekend. Midden van het land.

Wie: Michiel Hobbelt, Sociaal Psycholoog

Nu nog tegen kostprijs: 4 avonden van 19.30-21.30 voor € 59,- , losse avond €19,50, inclusief koffie en thee.

Opgeven: hobbelt@netscape.net

Tijdens de cursus Duurzaam Geluk wordt er ingegaan op deze vragen. De deelnemers gaan met elkaar in gesprek wat een gelukkig leven is. De cursusleider vult dit aan met resultaten uit wetenschappelijk onderzoek. Verder gaan de deelnemers experimenteren met geluksgedrag en duurzaam gedrag. Maakt duurzaam gedrag gelukkig? Na het afronden van de cursus heb je meer inzicht in wat jou gelukkig maakt. Je weet beter welk gedrag zowel een positieve invloed heeft op jouw geluk als op jouw ecologische voetafdruk (maatstaf duurzaam gedrag).

Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *