Workshop Duurzaam Geluk

Een gelukkig leven leiden op een duurzame manier.

We leven in één van de welvarendste landen ter wereld. Maar er is een probleem: De ecologische voetafdruk van Nederland is ongeveer drieënhalf keer van wat de aarde kan opbrengen. Een verdere groei van de welvaart heeft steeds minder invloed op ons geluk, terwijl deze groei wel een steeds grotere impact heeft op onze planeet.

Michiel Hobbelt in gesprek met deelnemers aan een workshop Duurzaam Geluk.
Michiel Hobbelt in gesprek met deelnemers aan een workshop Duurzaam Geluk.

Waarom blijven we ons dan richten op meer welvaart en kiezen we niet bewust voor meer geluk? Kun je bescheidener en duurzamer leven en gelukkig zijn? Hoe kan ik gelukkiger worden? Welke kenmerken van ons gedrag zorgen zowel voor een duurzame als een gelukkige levensstijl.

Bekijk deze korte film voor een impressie van een workshop Duurzaam Geluk.

Voor wie?

Voor iedereen die duurzaamheid belangrijk vindt en tegelijkertijd een gelukkig leven wil leiden.

Programma

Veel mensen vinden duurzaamheid belangrijk, maar zijn bang dat ze zichzelf tekort doen door duurzaam te gaan leven. Herken jij je daarin? Er wordt vaak gedacht dat een duurzaam leven en een gelukkig leven niet samen gaan. Maar is dit wel zo? Tijdens de training wordt er recent onderzoek besproken over de vraag hoe een mens gelukkig wordt. Tevens wordt er aannemelijk gemaakt dat duurzaam gedrag vaak ook gedrag is dat een mens gelukkig maakt. Door middel van oefeningen en ruimte voor debat kan deze bijeenkomst zorgen voor een andere positieve kijk op duurzaamheid. Er worden antwoorden gegeven op de vraag waarom de Westerse mens de laatste 50 jaar niet of nauwelijks gelukkiger is geworden.

  • Wat is geluk? En de maakbaarheid van geluk
  • De wetenschap van geluk
  • Big five
  • De kracht van een duurzaam leven

Tijdens de training wordt er op luchtige manier stilgestaan bij de betekenis van geluk voor de deelnemers. Er is veel ruimte voor gesprek, reflectie, humor en oefeningen om betekenis van geluk voor jou te ontdekken.

Praktische zaken

Datum: Dinsdag 27 september

Hoe laat: 19.30-21.45

Waar: De Branding, Croeselaan 303, 3521 BT Utrecht

Investering: 25,- Euro ex btw.

Voor optimaal rendement van de workshop is er plaats voor een beperkt aantal mensen.

Trainer

Michiel Hobbelt is sociaal psycholoog, geluksexpert, onderzoeker en trainer bij organisatie & adviesbureau Duurzaam Geluk.

Opgeven of meer info

Stuur een mail naar Michiel Hobbelt om je op te geven of voor meer info (michiel@duurzaamgeluk.com).

Reactie van een deelnemer

Michiel is zeer geïnspireerd geraakt door dit onderwerp tijdens zijn studie en uit zijn workshop blijkt dat hij sindsdien zeer leergierig alle literatuur over geluk in combinatie met duurzaamheid tot zich neemt. Zijn presentaties zijn zeer levendig, onderbouwd met duidelijke sheets en hij gaat een open discussie aan om te zien of de theorie van verschillende auteurs kloppen en tot 1 geheel te smeden is.

Het sterke vind ik dat hij geen geitenwollen sokken aan heeft en geluk als middel gebruikt om mensen te overtuigen dat ze milieuvriendelijk kunnen leven, maar dat hij objectief naar de relatie tussen de twee onderwerpen zoekt waarbij wetenschappelijk onderzoek de basis van zijn standpunten is. Dit zonder in het moeras van wetenschappelijke methoden weg te zakken, maar door de kernpunten ervan bij elkaar te zetten.’

 

 

One thought on “Workshop Duurzaam Geluk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>